Hyvää maanantaita rakkaat "roskan" ystävät. Tämänkertainen haaste vaatii hieman etukäteisvalmisteluja ja siksi siis osa A. Toki myös kärsivällisyyttä jota minulla ei tunnu juurikaan olevan, siinä siis jo minulle yksi haaste.

Tarkoituksena on tehdä kortteja luonnon materiaaleista. Joten nyt pitäis mennä ulos ja koota kaikenlaista luonnon "roskaa" rikkaruohoja, puiden lehtiä, pudonneita oksia, sammalta tuohta (jos löytyy lenkkipolulta, kasvavasta puusta ei saa ottaa), puun kuorta,hiekkaa, pieniä kiviä, kukkia jne. Ja kotona sitten sanomalehden välissä kuivataan sitä vaativat kasvinosat ja painavia kirjoja päälle (jos omistat kasviprässin toki saat sitäkin käyttää)

Jos et pääse luontoon/ulos voit kuivata hyötykasvien osia hedelmien ja juuresten kuoria tai viipaleita ja ruukkukasvien osia ja yrttejä

Ja jos kaipaat tekemistä kasvien kuivuessa(n. 2 viikkoo) niin voit värjätä taustapapereita (tai kangasta) luonnon väreillä: ruoholla, kukilla, marjojen mehuilla, kahvilla, teellä, hedelmä- ja juuresmehuilla ja keitinliemillä tai ihan miten parhaaksi näet saada luonnonmateriaaleista värin irti. Sienilläkin olen kuullut värjättävän mutta niitä ei viel liiemmin taida olla.

HAUSKOJA MATERIAALIN KERUU RETKIÄ LUONTOON!